12.9 C
Nea Penteli
02/12/2023
neapenteli.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Κασσελάκης: Συναντήθηκε με φορείς στο δημαρχείο Νεμέας

Kasselakis
Κοινοποίηση

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε συγκινημένος από την υποδοχή που του επιφύλαξαν προσθέτοντας ότι έχουν πάρα πολλά πλεονεκτήματα 

Με εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου, του Συνεταιρισμού, του Συνδέσμου Οινοποιών, του ΟΠΕΚΕΠΕ και άλλων φορέων συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης στο δημαρχείο της Νεμέας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κόρινθο, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η περιοχή της Νεμέας θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι το πρότυπο, αλλά και το επίκεντρο μίας επιτυχημένης πολιτικής για την Αποκέντρωση.

Μιλώντας στους εκπροσώπους των φορέων, δήλωσε συγκινημένος από την υποδοχή που του επιφύλαξαν, και πρόσθεσε ότι έχουν πάρα πολλά πλεονεκτήματα, γι’ αυτό και «με μια στρατηγική πολιτική η οποία θα ήταν όντως υπέρ της Αποκέντρωσης, με μια δίκαιη διάχυση του πλούτου και των πόρων, αντί αυτοί να διοχετεύονται σε πολύ συγκεκριμένα φαραωνικά έργα τα οποία δεν αποδίδουμε στην τοπική κοινωνία, θα μπορούσαν να γίνουν πάρα πολλά πράγματα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε αρχικά στους παρευρισκόμενους: «εμείς είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε. Είναι μια διαδικασία την οποία θα την συνεχίσουμε και στα προσυνέδρια τα οποία θα κάνουμε μέχρι το συνέδριο του κόμματος τον Φεβρουάριο. Η διαδικασία αυτή αλλάζει το μοντέλο παραγωγής πολιτικής για εμάς. Τα όργανα του κόμματος πάντα θα έχουν μεγάλη σημασία στην παραγωγή πολιτικής, αλλά πρέπει να έχει μια εξωστρέφεια το κόμμα στην κοινωνία. Δεν πιστεύω ότι οι λύσεις βγαίνουν μέσα από κλειστά δωμάτια. Πιστεύω ότι οι λύσεις βγαίνουν από την επαφή με μια ανοιχτή κοινωνία και νομίζω ότι έτσι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια μεγάλη πλειοψηφία στη χώρα μας. Αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή θα το ξανακάνουμε, έως ότου θα έχουμε την τιμή και την ευθύνη να εφαρμόσουμε τις πολιτικές μας για το καλό όλης της κοινωνίας. Κοινωνικό Κράτος Πρόνοιας, Αποκέντρωση, υποστήριξη στον πρωτογενή τομέα, ο οποίος αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα και με την κλιματική αλλαγή, στην Παιδεία και, εννοείται, στην Υγεία».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, πρόσθεσε ότι «είμαστε εδώ για εσάς, ταπεινά, έτσι ώστε να ακούσουμε τα προβλήματά σας και έμπρακτες λύσεις που προτείνετε κι αυτές να γίνουν μέρος του κυβερνητικού προγράμματός μας». Κατά τη διάρκεια του διαλόγου που ακολούθησε με τους εκπροσώπους των φορέων, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει ελληνική κοινωνία και αγροτοδιατροφικός τομέας χωρίς εσάς. Άρα, η απάντηση για εμάς, είναι όχι μόνο ότι θέλουμε πρωτογενή τομέα, αλλά ότι σας έχουμε ανάγκη. Ξέρουμε ότι αντιμετωπίζετε πάρα πολλά. Σε μερικά θέματα, όπως για το ρεύμα, είναι μια εθνική κοροϊδία αυτό το οποίο γίνεται με το κόστος, την ακρίβεια του ρεύματος. Το ίδιο ισχύει για τα καύσιμα, τα ίδιο ισχύει και για πολλά άλλα πράγματα. Είναι ξεκάθαρα ζήτημα προτεραιότητας πολιτικής.

Οι προτεραιότητες της άλλης μεριάς είναι φανερές από μόνες τους στο θέμα αυτό. Εμείς είχαμε παρεμβάσεις στη Βουλή, αλλά μέχρι το συνέδριό μας θα έχουμε μα πλήρη πολιτική πρόταση για τον πρωτογενή τομέα, ο οποίος θα είναι και το μέλλον της Αποκέντρωσης στη χώρα μας, μαζί με την Πράσινη Μετάβαση, τη Στέγαση, την Υγεία, μαζί με τις Συγκοινωνίες. Δεν γίνεται χωρίς αυτόν τον τομέα, που είναι ένας εξαγωγικός τομέας να στηθεί μία χώρα που δεν είναι μία χώρα – μία πόλη».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της διαφάνειας στην υλοποίηση μεγάλων έργων, που πολλές φορές καθυστερούν υπέρμετρα ή δεν παραδίδονται ποτέ στις τοπικές κοινωνίες, τόνισε ότι «εφόσον και όταν είμαστε κυβέρνηση, θα λογοδοτήσουν όσοι έχουν σπαταλήσει τα χρήματα του ελληνικού λαού γι’ αυτά τα έργα που δεν έχουν γίνει ποτέ. Θα γίνει έρευνα, θα λογοδοτήσουν, διότι αυτά τα χρήματα είναι αυτά που «βυθίζουν» τα παιδιά εκεί έξω σε μια χρεωκοπημένη χώρα και τα αναγκάζουν να φύγουν και μετά αναρωτιέστε που είναι το κοινωνικό Κράτος Πρόνοιας. Πώς θα χτίσουμε κοινωνικό Κράτος Πρόνοιας όταν μία μελέτη εδώ πάει από τα τρία εκατομμύρια στα έξι; Εκατομμύρια εδώ, εκατομμύρια εκεί, σε λίγες τσέπες πάνε. Και στον άνθρωπο εδώ δεν του μειώνουν τον φόρο στα καύσιμα. Ή τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, λες και σε άλλες χώρες που το έχουν κάνει και έχει δουλέψει είναι πιο έξυπνοι από εμάς ή λιγότερο έξυπνοι από εμάς. Εμείς είμαστε οι μόνοι που έχουμε την αλαζονεία να λέμε για το τι δουλεύει και τι δεν δουλεύει, στη χώρα μας. Η πολιτική είναι θέμα προτεραιοτήτων.

Οι δικές μας προτεραιότητες είναι ξεκάθαρες. Αντί για έμμεσους φόρους θέλουμε τα χρήματα να είναι στις τσέπες σας, για να μπορέσει ο καθένας να ζήσει τη ζωή του, να κάνει τη δουλειά του. Είναι πολύ απλή φιλοσοφία. Εκείνοι σας λένε έμμεσους φόρους και πάρε κι ένα pass από πάνω. Αυτό είναι εξάρτηση, είναι ανήθικο, κατά τη γνώμη μου, στη σχέση πολίτη και κράτους».

Ερωτώμενος για το σκάνδαλο των υποκλοπών και την πορεία του, ο Στέφανος Κασσελάκης επεσήμανε: «είναι δυνατόν να φτάνουμε στο σημείο, ένας έντιμος λειτουργός να βουρκώνει λέγοντας την πραγματικότητά του, αναφερόμενος στα σχόλια του πρωθυπουργού στη Βουλή; Σχόλια που τα έκανε μισή ώρα αργότερα αφ’ ότου εγώ τον πίεσα τον πρωθυπουργό στο γραφείο του; Λυπάμαι πάρα πολύ γι’ αυτή την κατάσταση. Οι συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες Αρχές ξέρετε τι άλλο πρέπει να είναι; Πρέπει να είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες οικονομικά. Αυτή τη στιγμή κάθε κυβέρνηση βάζει τον δικό της προϋπολογισμό πάνω σε αυτές τις Αρχές. Θες να τις «σφίξεις»; Έτσι το κάνεις. Αυτό αφορά όλους μας. Αφορά κι εσένα τον αγρότη, η ανεξάρτητη Αρχή, γιατί αν δεν έχουμε μια δημοκρατία υψηλής ποιότητας δεν θα έρθουν καλοί πολιτικοί λειτουργοί για να μπορέσουν να δώσουν δικαιοσύνη στον απλό πολίτη που δουλεύει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Νέα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος – Έως 31/12 η επιλογή των νοικοκυριών

Εύη Βατίδου: Απολογείται την Πέμπτη – Παραμένει κρατούμενη μέχρι τότε

Παπαδημούλης: Η ευρωτσιγκουνιά ρίχνει νερό στον μύλο της ακροδεξιάς